Atunci când îți faci bagajele pentru o călătorie cu avionul, tendința este aceea de a-l supraaglomera. Dacă există șanse de ploaie odată ajuns la destinație, te gandești că este bine să ai la tine cizme de cauciuc. Cu toate acestea, companiile aeriene au reguli foarte clare în legătură cu limitele de greutate ale bagajului admise, fapt ce te îndeamnă să îți organizezi bagajul după niște principii clare.
Iată ce nu ar trebui să conțină bagajul tău de călătorie cu avionul:
1. Articole interzise de companiile aeriene
Înainte să îți faci bagajul, este esențial să te asiguri că nu vei fi pus în situația să renunți la anumite obiecte din bagaj. Poți face acest lucru, verificând site-ul companiei cu care vei zbura. Acesta va oferi îndrumări clare despre ceea ce este permis și ce nu: în bagaje de mână, bagajele de cală sau ambele. În cazul produselor pentru îngrijire personală, există truse și dispozitive special concepute pentru depozitarea acestora care se vor încadra în limitele permise. Când ai îndoieli cu privire la un articol, cel mai bine este să îl lași acasă.
2. Articole de îmbrăcăminte neesențiale
Fiecare piesă vestimentară pe care o împachetezi ar trebui să fie purtată de mai multe ori, așadar este bine să construiești o mini-garderobă care îndeplinește mai multe funcții. Evită să pui în bagaj 5 tricouri împachetate pentru o călătorie de 3 zile, și alege în schimb 2 tricouri și o cămașă smart casual. Optează pentru țesături care pot fi spalate ușor, cu uscare rapidă și rezistente la cute cum ar fi bumbacul, lâna sau materiale active (de sport). În ceea ce privește accesoriile, alege elemente ușor de împachetat (eșarfă, cravată etc.) pentru a adăuga un plus de culoare și pentru a transforma ținutele de zi în ansambluri elegante de seară.
3. Prea mulți pantofi
În general, pentru o călătorie de câteva zile, nu vei avea nevoie de mai mult de 2 perechi de pantofi: una de zi cu zi, și una mai elegantă. De exemplu, pantofii sport sau tenișii îți pot oferi un confort mai mare atunci când vizitezi obiectivele turistice sau ai mulți km de parcurs pe jos. Totodată, ar fi indicat să ai și o pereche de pantofi eleganți, potriviți anotimpului. O pereche de cizme sau o pereche de balerini pot fi purtați în combinații cu outfituri mai formale, cum ar fi o cină romantică într-un oraș nou sau la o conferință de business internațională. Regula de aur este să porți pantofii mai voluminoși în avion și să ai suficient loc în trolerul mare de la Altex pentru depozitarea unor obiecte cu adevărat importante pentru tine.
4. Diverse dispozitive în plus
În general, hotelurile le oferă clienților tot ce au nevoie pentru a se simți ca acasă. Astfel, odată ajuns la cazare, cel mai probabil vei avea în cameră prosoape curate, papuci de casă, halate de baie, uscător de păr și o selecție de articole de toaletă. Verifică înainte să îți faci bagajul lista de facilități pe care le oferă hotelul unde vei sta și renunță la obiectele care ar fi în plus. Cu excepția cazului în care ești extrem de atașat de crose personale de golf, schiuri, rachete de tenis sau alte echipamente sportive, acestea pot fi închiriate la sosire, mai degrabă decât să le transporți cu tine pe avion.
Sursă foto: pexels.com