(FOTO) Centru de competențe din domeniul automotive inaugurat în Freidorf

Timișoara are unul dintre cele mai moderne Centre de competențe din domeniul automotive din  țară. Acesta  are  2000 mp, se află în Parcul Industrial Friedorf și a fost echipat cu utilaje în valoare de 800.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea unui pachet de servicii şi a unor programe de trainning în beneficiul întreprinderilor din sector. Toate acestea vizeză creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniul construcţii de maşini/automotive şi, implicit, creşterea performanţei sectorului automotive la nivel regional.

Proiectul „Centrul regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor din sectorul automotive” este iniţiat pentru stimularea iniţiativelor antreprenoriale precum şi creşterea, respectiv dezvoltarea competenţelor IMM-urilor existente pe piaţă din sectorul economic automotive. Centrul regional de competenţe şi dezvoltare a furnizorilor din sectorul automotive este alcătuit din trei corpuri independente dar relaţionate funcţional. Astfel, în primul corp îşi va desfăşura activitatea academia de training funcţional, în timp ce două corpuri vor găzdui laboratoarele de mașini.

Prin atingerea obiectivelor propuse, prezentul proiect contribuie la dezvoltarea activităţilor economice în municipiul Timişoara, în vederea asigurării creşterii economice durabile a Polului de Creştere Timişoara.“Industria în acest domeniu este foarte dezvoltată în regiunea noastră. Am considerat că este bine să venim în sprijinul acestui domeniu cu un centru de competență în care pe de-o parte pregătim specialiști pe echipamente de cel mai înalt nivel, pe de altă parte putem să realizăm și anumite repere speciale necesare în această industrie. Echipamentele care se fac fiind foarte scumpe și în condițiile în care numărul de astfel de repere este redus, nu se justifică să se achiziționeze echipamente foarte costisitoare de către toate companiile”, transmite edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

13563660_623034964530385_1512728232_n

Centrul a fost dotat cu echipamente de specialitate de ultimă generaţie folosite în industria automotive constând în: centru de prelucrare cu comandă numerică, strung cu comandă numerică, maşină de măsurat în coordonate, maşină de injecţie mase plastic. Centrul de competențe în domeniul automotive are și săli de conferințe pentru cursuri destinare perfecționării lucrătorilor din domeniu. Acest centru va asigura atât spații pentru conferințe și trainning pentru personalul din domeniul automotive, cât și utilajele utilizate în acest proces de producție a componentelor. „Investiția constă în realizarea a două hale și a unei academii de training legate între ele din punct de vedere al procesului tehnologic. În cadrul centrului se vor oferi servicii de training, servicii de mică producție pentru piesele pe care cei din sectorul automotive nu le pot face în incinta personală, fiindcă cheltuielile ar fi prea mari. Putem organiza conferințe, expoziții cu utilaje pentru sectorul acesta”, spune managerul de proiect, Magda Nicoară.

Magda Nicoara

Investiția este estimată la peste 12 milioane lei, dintre care jumătate din bani sunt cu finanțare europeană.

Implementarea proiectului a fost asigurată de Echipa de Implementare a Proiectului, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice – Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest – Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here