Cercetat pentru furt din magazin. Cu ce a vrut să plece acasă hoțul

Un bărbat de 39 de ani este cercetat de poliţiştii Secţiei 1 Timişoara, după ce ar fi fost surprins de agenţii de pază a unui supermarket în timp ce sustrăgea produse cosmetice.

La data de 06 iunie, în jurul orei 14.40, cel în cauză a fost reţinut de agenţii de pază a unui supermarket, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa produse cosmetice a căror valoare nu a fost achitată. Prejudiciul în valoare de peste 500 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţilor comerciale.

Pe numele bănuitului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc.

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here