Cicliștii de la UVT, 5 titluri de campioni naționali în campionatele României și Republicii Moldova

În sezonul competițional 2021, cicliștii componenți ai velo-team-ului „UVT-Devron West Cycling Team” ne-au obișnuit cu obținerea unor performanțe foarte bune la competițiile interne și internaționale.

De curând, pentru Campionatele Naționale de șosea ale României și Republicii Moldova, în echipă au fost cooptați și doi sportivi stranieri, reușindu-se obținerea a 12 medalii, dintre care 3 titluri de Campion Național al României, 2 titluri de Campion Național al Moldovei, 2 titluri de vicecampioni naționali și 5 medalii de bronz.

Protagoniștii tricoului de Campion Național la proba de fond și contratimp individual sunt:

· Georgeta Ungureanu (Elite feminin) – fond ,
· Mădălin Gaiță (Master) – fond,
· Andrei Ionuț (U23) – fond;
· Andrei Sobennicov (Elite masculin), Republica Moldova – fond;
· Arman Garibean (U23), Republica Moldova – contratimp individual;

Titlurile de Vicecampioni Naționali sunt deținute de Arman Garibean (U23) – proba de fond și Madalin Gaita (Master) – proba de contratimp.

Medaliile de bronz sunt deținute de: Georgeta Ungureanu (Elite F) – Contratimp individual, Cojanu Andrei (U23) – Contratimp individual, Alin Toader (Junior) – Fond.

Rezultatele echipei nu ar fi putut fi așa de frumoase fără munca coechipierilor Mihai Băbăiță (Elite), Văidian Iustin (U23), Emil Chepean (Elite M), Ștefan Drăgoiu (Junior), David Urs (U23), și, nu în ultimul rând, a antrenorului Alexandru Drilea Apetrei, directorului sportiv Ovidiu Burghelea, specialiștilor din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Mirică Nicoleta, Tiberiu Puta, Cristian Negrea, dar și a mecanicului Radu Hăulică, maseoarei Camelia Chepetan, reprezentanților sponsorului, DEVRON Romania, Proaction și tuturor celor care cred în performanță și competiție ciclistă.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Echipa galben-albastră este compusă, așa cum s-a demonstrat, din individualități strălucite, noii performeri din Campionatele României și Republicii Moldova, dar este și o grupare ciclistă bine închegată, care aduce Universității de Vest din Timișoara și partenerilor noștri multe bucurii și motive de satisfacție. Din nou, le transmit felicitări ciclistelor și cicliștilor UVT Devron!”.

Echipa UVT-Devron West Cycling Team, reprezentată de Iustin Văidian, își mobilizează întreaga energie pentru participarea, împreună cu lotul național al României, la Turului Ciclist al României, ediția 54, a cărui cursă Prolog debutează marți, 31 august, cu startul din Timișoara, chiar din fața Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here