Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat cinci cetăţeni din Irak care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, la frontiera verde.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat cinci persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România.

Persoanele în cauză, care nu deţineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci bărbaţi din Irak, cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei cinci bărbaţi urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Articolul precedentDoi hoți surprinși în timp ce sustrageau un portofel din geanta unei femei
Articolul următorAccident mortal în comuna Giera. Un tânăr a fost strivit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.