Cinci ore s-au luptat pompierii pentru a stinge un incendiu care a mistuit 22 de hectare de teren

Zi de foc pentru pompierii cărășeni! Aceștia s-au luptat ieri nu mai puțin de cinci ore pentru a stinge un incendiu pe raza localității Sichevița. Susținut de vântul puternic care bătea în rafale, incendiul s-a extins rapid și se manifesta pe o suprafață de aproximativ 22 ha de teren, în mare parte livezi. Întreaga suprafață este în proprietatea cetățenilor, astfel că incendiul amenința să se propage și la două gospodării.

Din fericire, forțele implicate au reușit să localizeze incendiul, salvând cele două case și anexele acestora, precum și 6 livezi.

Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Moldova Nouă au intervenit azi, timp de aproximativ 5 ore, pentru lichidarea unui puternic incendiu de vegetație izbucnit pe raza localității Sichevița. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite de 25 de membrii ai serviciului voluntar al localității care au acționat cu lopeți și bătătoare”, spun reprezentanții ISU Caraș Severin.

Pompierii cărășeni au mai intervenit ieri pentru lichidarea a două incendii de vegetație pe raza satului Gornea, comuna Sichevița, care au afectat în total aproximativ 2,1 ha teren, fără să existe însă pericol de propagare la terenuri agricole sau gospodării.

Toate cele trei incendii au fost provocate, se pare, de folosirea focului deschis în spații deschise.

Reamintim cetățenilor că igienizarea terenurilor se poate realiza doar dacă sunt îndeplinite o serie de condiții (personal pentru supraveghere, mijloace de stingere, etc.), și în niciun caz nu se efectuează în condiții de vânt”, mai spun cei de la ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here