Concert extraordinar, vineri seara! Nu îl rataţi pe Dionysis Grammenos

DIONYSIS GRAMMENOS (Grecia) a debutat ca dirijor la vârsta de 21 de ani cu Orchestra de Cameră din Viena și de atunci a colaborat cu Canadian Opera Company, Orchestre Symphonique de Québec, Orchestra Națională a Belgiei, Cameristi della Scala, Filarmonica din Malta, Festival Strings Luzern, Royal Northern Sinfonia și English Touring Opera. De asemenea, a colaborat cu soliști precum Khatia Buniatishvili, Renaud Capuçon, Anna Fedorova și Daniel Ottensamer.

În 2008, a fost desemnat „European Young Musician of the Year” de către EBU și a fost, de asemenea, distins cu premiul „Rising Star” de către ECHO, primind și o bursă de dirijat în cadrul Festivalului de Muzică de la Aspen. Din postura de clarinetist solo, a concertat la Carnegie Hall, Amsterdam Concertgebouw, London Barbican, Wiener Konzerthaus, Philharmonie Berlin & Cité de la musique din Paris și a colaborat, printre altele, cu Vienna Symphony, Vienna ORF și Berlin Philharmonia Quartett.

Este fondatorul și directorul artistic al Orchestrei Simfonice de Tineret din Grecia (GYSO). Sub conducerea sa, GYSO a devenit membră a Federației Europene a Orchestrelor Naționale de Tineret și a fost invitată să cânte la concertul de deschidere al Festivalului Young Euro Classic. Din 2020, GYSO este „Orchestră în rezidență” la Megaron – Sala de concerte din Atena.

Avem ocazia să îl vedem conducând concertul simfonic din această seară, de la ora 19:00, în Sala Capitol.

Bilete, pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://bit.ly/3ESH54n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here