Concursuri, spectacole și concerte în aer liber, de Zilele Cetății la Timișoara

O nouă sărbătoare la Timișoara! Timp de trei zile timișorenii se vor putea bucura de tot felul de concursuri, concerte și spectacole în aer liber.

Zilele Cetăţii debutează vineri, 12 mai, de la ora 19.00, cu un concert festiv al  Filarmonicii Banatul Timişoara.

Sâmbătă, 13 mai, la Bastionul Theresia, Salon Vega, va avea loc un CONCURS DE ISTORIA TIMIŞOAREI PENTRU ELEVI, cu participarea  şcolilor din Cartierul Cetate, dar şi a celorlalte şcoli şi licee din Timişoara. Concursul va fi urmat, de la ora 11.00, de un inedit spectacol – CĂLĂTORIE ÎN TIMP – lecţie interactivă de istorie, prezentare de arme şi tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche şi show de reconstituire istorică cu artiştii şi trainerii trupei PEREGRINII. De la ora 12.00, programul dimineţii se va încheia cu o  proiecţie de film  documentar istoric – ISTORIA PREZENTATĂ ÎN DOCUMENTE.

După-amiaza  încep spectacolele în pieţele cartierului Cetate. De la ora 17.00, în Piaţa Libertăţii, va avea loc spectacolul FANTASIA cu Eva Labadi şi trupa Phantasia. De la ora 19.00, în amfiteatrul din Piaţa Sf. Gheorghe, show total – CANTICUM BELLATOR – LEGENDELE CETĂŢII – spectacol LIVE de muzică istorică, dansuri vechi, teatru medieval cu menestrelii Timişoarei, PEREGRINII şi invitaţii lor de la TEATRUL PORTABIL şi ŞCOALA BARZILOR. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetăţii până în Piaţa Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefaţa seara de muzică cultă din Domul Romano- Catolic. De la ora 20.30, CONCERT DE ORGĂ – MUZICA VECHII CETĂŢI.

Evenimentele de duminică, 14 mai, încep la ora 19.00, când la Catedrala Mitropolitană Timişoara va avea loc un concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei. Tot la ora 19.00, în Parcul Rozelor va începe show-ul ARTIŞTII CETĂŢII, concert LIVE al trupelor  PEREGRINII, THEA AND THE SKYWALKERS, NEON şi EPOKA.

Zilele Cetăţii se încheie cu un SPECTACOL OFERIT DE ANSAMBLUL TIMIŞUL, în Parcul Rozelor, de la ora 20.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here