Timișoara, alături de Amiens (Franța), Klaipėda (Lituania), Chișinău (Moldova) și Villach (Austria), a fost selectată ca finalistă a competiției Capitală Europeană a Tineretului 2020.

Orașele au la dispoziție două luni pentru a pregăti dosarul detaliat de candidatură. În competiție au mai fost înscrise Ayai Napa (Cipru), Dornbirn (Austria) și Tbilisi (Georgia).

Aplicația de candidatură a Timișoarei a fost realizată de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT). Specialiștii FITT au colectat opinii din partea organizațiilor de și pentru tineret din Timișoara, precum și din rândul tinerilor timișoreni, pe baza unui studiu desfășurat în luna februarie a acestui an, candidatura fiind centrată în jurul principiului de participare a tinerilor.

Aplicația s-a bucurat de sprijinul Primăriei Timișoara – autoritatea locală fiind și cea care aplică pentru primirea titlului -, fiind însoțită de scrisori de susținere din partea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

“Intrarea Timișoarei în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2020, reprezintă acum o provocare și mai mare pentru organizațiile de tineret din oraș dar și pentru tineri în general. Pentru etapa finală vom propune un program amplu și complex în care elementul central va fi tânărul, program ce va fi conceput alături de ONG-urile de tineret dar și alături de tineri neafiliați, utilizând diverse mecanisme de consultare.” – Mihai Adrian Vilcea, președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

 

Articolul precedentCCIAT vine în sprijinul antreprenorilor! Organizează noi cursuri privind achizițiile publice și piața imobiliară
Articolul următorConcursuri, spectacole și concerte în aer liber, de Zilele Cetății la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.