Consiliul Județean Timiș a aprobat bugetul pentru 2017. Cum s-au împărțit banii

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședința de plen a CJ Timiș pentru a aproba bugetul judetului Timis. Este vorba despre peste 680.736.000 lei, cu 22,6 % mai mare decât anul trecut. Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice si publicat pe siteul CJ Timis timp de 15 zile.

Proiectul de buget prevede cheltuieli de funcționare de 480 de milioane lei și 205 milioane lei pentru investiții. O parte din sumă va fi folosită și pentru reabilitarea drumurilor judeţene și comunale. În plus, pentru Sănătate au fost alocate 20 milioane lei, cu 35 la sută mai mult decât anul trecut. Suma alocată Agendei Culturale se ridică la aproape 6 milioane lei, cu 20 la sută mai mult decât în 2016.“Pentru proiecte prioritare să alocăm suma de 130.000 lei, iar pentru proiecte de urgența conform legii suma de 120.000 lei. Pentru 2017 ne referim la olimpiadele specifice Ministerului și Inspectoratului Școlar. În Timiș se vor desfășura două olimpiade, cea de Matematică și Olimpiada de Arte. În acest an se împlinesc 20 ani de la înființarea CJT, suma de 40000 lei”, spune Adrian Negoiță, președintele Comisiei de Cultură.

Pe lista investițiilor prevăzute din bugetul propriu al CJ Timiș se regăsesc: mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Județean, de pe str. Văcărescu, în fosta unitate militară de la Giroc, recondiționarea fațadei și amenajări exterioare la Palatul Administrativ, centrele de colectare pentru legume-fructe, realizarea pistei de canotaj de pe Lacul Surduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here