Continuă să curgă amenzi pentru cei care nu respectă legea în pandemie

Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

În data de 11 octombrie, la activităţi au participat 279 de forţe de ordine, fiind verificate 117 societăți comerciale, precum şi 140 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.500 de lei.

Dintre acestea, 109 sancțiuni în valoare de 30.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, 2 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație și o sancțiune în valoare de 5.000 de lei a fost aplicată pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat, fără a fi respectate măsurile legale impuse de autorități (petrecere la Herneacova).

Totodată, au fost sancționate contravențional două persoane, cu suma de 1.000 de lei, întrucât nu au putut face dovada Certificatului Digital Verde, aceștia neconformându-se solictărilor operatorilor economici de a părăsi locația, devinind recalcitranți.

Având în vedere incidența cazurilor de Covid-19 raportată la 1.000 de locuitori, politiștii recomandă tuturor persoanelor să dea dovadă de responsabilitate, să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte măsurile legale impuse de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here