Cornel Sămărtinean, deputat PMP Timiș: Partidul Mișcarea Populară respectă voința cetățenilor României!

ADVERTORIAL  În data de 5 septembrie 2018, ca urmare a depăsirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constitutia României republicată, Senatul a adoptat tacit iniţiativa Partidului Mișcarea Populară, PL-x nr. 462/2018, proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.208/2015, în sensul reducerii numărului de mandate de senator şi deputat. Astfel, se propune majorarea normei de reprezentare pentru deputaţi la 101.000 de locuitori şi, pentru senatori, la 203.000 de locuitori. De asemenea, se propune modificarea alin.(5) al art.5 din aceeaşi lege, astfel încât numărul mandatelor de deputat dintr-o circumscripţie electorală să fie de cel puţin 3, faţă de cel puţin 4, conform reglementării în vigoare.

Această propunere legislativă a fost depusă ca urmare a voinței liber exprimate de cetățenii României în anul 2009. Astfel, la data de 22 octombrie 2009, preşedintele României, domnul Traian Băsescu a emis Decretul pentru organizarea unui referendum naţional, referendum care a vizat consultarea cetățenilor cu privire la trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari.

Pentru Partidul Mișcarea Populară prioritar este interesul și voința cetățeanului ! De aceea, astăzi, la nouă ani de la referendum, Partidul Mișcarea Populară reamintește majorității parlamentare din Biroul Permanent al Camerei Deputaților faptul că voința electoratului în aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300 este suverană și trebuie respectată, fiind imperios necesar ca acest demers legislativ să fie dezbătut și votat cât mai repede și de către Camera Deputaților,care este cameră decizională.

Partidul Mișcarea Populară luptă pentru România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here