Legea bugetului de stat pe anul 2017 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României în această săptămână.

Tocmai de aceea deputaţii şi senatorii aleşi care reprezintă judeţul Timiş au obligația să susțină proiectele județului în Parlamentul României pentru a putea  primi  finanțare de la bugetul de stat cu atât mai mult cu cât agenda publică a priorităţilor administraţiei publice locale a judeţului Timiş, „lipseşte cu desăvârşire”.“Și în anul 2017, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de această dată de Guvernul condus de Sorin Grindeanu, astfel ca: nu exista alocat nici un leu pentru   finanţarea şi execuţia lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire. Nici un leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara în condițiile în care  Ministerul Transporturilor are alocat unul dintre cele mai mari bugete pe anul 2017, și anume 13,76 miliarde lei, în creștere cu 60,3% față de nivelul preliminat pentru 2016”, transmite deputatul Cornel Sămărtinean.

Cât despre demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, aflat într-un stadiu avansat de degradare, Ministerul Sănătății are prevăzut în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 construcția a opt spitale regionale, fără a se specifica care sunt acestea, iar bugetul alocat Ministerului Sănătății fiind de 7,74 miliarde lei, cu 6% mai mult față de anul 2016.“Conform Anexei 6 din acest proiect, referitoare la sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale în 2017 județul Timiș, care are cea mai mare rețea de drumuri județene din țară, va primi doar 9,48 milioane de lei. Ca o comparație, Teleormanul are alocată o sumă de 10,12 milioane de lei, Suceava – 11,05 milioane, Vaslui – 11,34 milioane și Vâlcea – 10,03 milioane.  În ceea ce privește Anexa 7- referitoare la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2017, județul Timișul va primi, conform acestui proiect de buget  suma de 57,86 milioane de lei. Cât primesc alte județe? Bacău are alocată suma de 104,2 milioane de lei, Galați – 71,87 milioane, Neamț – 92,48 milioane, Suceava – 122,25 milioane sau Vaslui – 90,39 milioane”, susține deputatul PMP.

În plus, deputatul Cornel Sămărtinean că va depune și prezenta în comisiile de specialitate și în plenul reunit al Parlamentului și în acest an amendamentele care constituie prioritățile județului Timiș, și anume: demararea procedurilor de finanțare a șoselei de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timișoara, finanțarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord, finanțarea lucrărilor de  construcțiea Spitalului Regional , finanțarea lucrărilor de construcție a unui bazin de înnot olimpic,finanțarea lucrărilor de  constructie a unei săli polivalente, reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Timișoara, construcția unui nou penitenciar în afara municipiului Timișoara.“Având în vedere situația prezentată mai sus, precum  și cifrele alocate județului nostru constat că acest Guvern nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă faptul că Timișoara -capitală culturală europeană și județul Timiș, sunt mai importante pentru accesul spre Europa, spre Uniunea Europeană decât Alexandria și judeţul Teleorman. Și în acest mandat toată activitatea mea de deputat va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care cu onoare îi reprezint în Parlamentul României. Consider că prioritar este interesul cetățeanului, și de aceea voi apăra acest interes folosindu-mă de toate pârghiile legislative pe care mandatul de deputat mi le conferă. Deoarece Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român  am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Timișul trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții și finanțare la înățimea potențialului lui”,  spune Cornel Sămărtinean, deputat PMP de Timiș.

Articolul precedentNoi oportunități de promovare a firmelor timișene în Grecia 
Articolul următorCCIA Timiș lansează o nouă serie a cursului “Auditor Intern al Sistemului de Management al Calității”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.