Cosmin Sorban – Antreprenor sau șarlatan?

Zilele trecute un site de stiri onorabil din Timisoara „și-a dat în petec” și a publicat un interviu plătit de “antreprenorul” Cosmin Sorban, acționarul majoritar Smartfit. În materialul cu pricina, scris cap coadă de cineva cu condei bun, se repetă obsesiv ideea că Răzvan Irimescu, de fapt omul care a inființat sălile de fitness Smartfit din Timișoara, ar fi ahtiat după bani. În realitate lucrurile stau altfel…

Soția lui Răzvan Irimescu nu a încasat niciodată dividende de la Smartfit

Silvia Irimescu impreuna cu Cosmin Sorban dețin 40 respectiv 60 la sută din acțiunile firmei Smart Fitness Studio SRL, care administrează sălile de fitness Smartfit din Timișoara. Probabil mulți cred că atât ea cât și Răzvan soțul acesteia s-au imbogațit de pe urma acestei afaceri. În realitate, în 8 ani de activitate, familia Irimescu nu a încasat nici un ban din dividende, asta în condițiile în care Smartfit era și încă este un brand cunoscut iar firma are încasari uriașe.

Cosmin Sorban arunca acuzații fără fundament

 

 

În interviul comandat Sorban spune Pe lângă procentele din profit, care reveneau soției, Răzvan era angajat pe o sumă deloc modestă. Lifestyle-ul lui trebuia întreținut”. În realitate, soția lui Răzvan nu a încasat nici un ban din dividende de la firma Smmartfit iar Răzvan sotul acesteia, care se ocupa de toate sălile de fitness, a fost remunerat in primii doi ani de activitate cu suna de 2.000 de lei brut, iar in urmatorii doi ani salariul acestuia a fost crescut artificial ajungând până la 7.129 lei (dările către stat fiind suportate de Răzvan Irimescu). Cel mai probabil pentru ca lifestyle-ul lui trebuia intretinut.

Contactat telefonic, actionarul majoritar Smartfit a recunoscut ca soția lui Irimescu nu a luat dividende niciodata. În privinta salariului a spus că din ce își amintește era de peste 5.000 lei dar nu este sigur.

Soția lui Razvan nu a luat dividende pentru că noi suntem într-o perioadă de investiții și toate investițiile încă nu au fost amortizate. Este posibil ca anul acesta sa fim pe profit contabil. Societatea functionează din punct de vedere operațional dar contabil încă este pe pierdere. Referitor la Răzvan, acesta avea un salariu dacă rețin eu bine de peste 5.000 lei pe lună”, a declarant acționarul majoritar Smartfit. Întrebat dacă salariul lui Răzvan putea sa-i asigure acestuia lifestyle-ul de care avea nevoie, Sorban nu a putut oferi un răspuns clar și s-a limitat la a spune “Nu știu ce să vă spun

 

Investiții fără acoperire!

Cosmin Sorban se lăuda, în interviul elogios închinat lui, că a investit 3 milioane de euro în cele trei săli de fitness din Timișoara. Mai mult acesta spunea că a adus bani din firmele pe care le deține și chiar a venit si cu bani de acasă și a girat cu tot ce deținea pentru a obține un credit pentru firma Smartfit. În realitate lucrurile nu stau chiar așa…

 

O firma a lui Sorban este de 8 ani pe pierdere

 

Una dintre firmele detinute de Cosmin Sorban împreună cu Șeitan Adriana este  MEGATRANS VSC SRL. Firma cu princina a avut pierdere în ultimii 8 ani de aproximativ 4,2 milioane lei adica aproximativ 900.000 euro. Aceeași firmă administrată de Sorban are datorii in prezent de peste 8 milioane lei adica 1,7 miliane euro.

Altă firmă, aceleași rezultate

O altă firmă deținută de Sorban este FEROTRANS BANAT SRL, firmă care din anul 2005 si până în prezent, adică în 11 ani, a reusit performanța de a face un profit de 2,5 milioane lei. Aceeași firmă figurează cu datorii de aproximativ 4,7 milioane lei. Asociatul majoritar de la Smartfit a mai fost asociat intr-o firmă care nu mai functioneaza de 3 ani (EGRETA COMIMPEX SRL) firmă care nici măcar nu mai merită amintită.

 

Cosmin Sorban : “Am investit 3 milioane de euro in Smartfit din alte activitati comerciale”

La o simplă verificare a firmelor acționarului majoritar de la Smartfit este clar că acesta nu avea de unde să aducă bani în Smartfit fiindcă societățile administrate de acesta nu mergeau prea bine una fiind pe pierdere in ultimii 8 ani.

“Eu în continuare creditez societatea pentru că, datorită scandalului pe care l-a general el (nota redacției Răzvan), ne-a pus într-o situație vulnerabilă față de furnizorii noștri. Eu, dividendele din firmele mele le bag la Smartfit” , a concluzionat Cosmin Sorban

Cei care au realizat interviul plătit cât și Cosmin Sorban, au uitat să amintească in interviul “dichisit” că site-ul care a publicat materialul defăimator la adresa lui Răzvan Irimescu este plătit lună de lună de Smartfit, adică de Cosmin Sorban (acționar cu 60%) și de Silvia Irimescu, care deține 40% din acțiunile societății Smartfit.

Nr (nota redactiei): Acest material este semnat de un autor cu identitate reală și este un articol asumat de către autor, spre deosebire de interviul care este semnat Redacția. Acest articol nu este unul publicitar (plătit).

In zilele urmatoare pe site-ul Gazetadinvest.ro vor aparea informatii si despre ingineriile financiare prin care Cosmin Sorban vrea sa bage Smartfit in faliment. Asta in conditiile in care actionarul minoritar se opune cu inversunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here