Cozi, îngrămădeală şi nervi la distribuirea ajutoarelor. Subprefectul Ionescu face un apel către normalitate

30 ianuarie a fost prima zi în care s-a început distribuirea de pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Cozile au fost interminabile şi nervii întinşi la maxim.

Partea bună este că mulţi angajaţi şi-au făcut datoria, partea rea este că sunt condiţii inumane, în care mulţi oameni şi-au sacrificat o zi înteagă pentru o plasă de ajutoare.

Situaţia, dar şi eventualele soluţii a fost comentată de suprefectul Sorin Ionescu: „Deși cozile infernale formate la ridicarea pachetelor au ținut ieri titlurile presei centrale și locale, vreau să le transmit aprecierea angajaților de la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Timisoara care se ocupă de distribuirea acestor produse alimentare, în condiții deloc ușoare – frig și un volum uriaș de muncă pentru numărul redus de angajați raportat la numărul mare de beneficiari. Nici categoriile de beneficiari nu au condiții mai ușoare de așteptare, cozile formate ținându-i ore în șir afară, în frig.

Fac un apel către Primăria Municipiului Timișoara care are ca atribuție organizarea distribuirii de pachete cu produse alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, să găsească soluții adecvate prin care să se evite formarea unor cozi inutile.

În acest sens, le solicit măsuri de suplimentare a angajaților dar și multiplicare a punctelor de distribuție în diferite zone ale orașului. Mai mult decât atât, printr-un număr mai mare de puncte de distribuție s-ar putea distribui diferențiat pe categorii de beneficiari.

Este inuman, ca beneficiar, să traversezi tot orașul, să te așezi la o coadă când încă nici nu s-a luminat afară și să aștepți în frig ore în șir. Iar cei care stau la coadă sunt fie bătrâni, cu probleme de sănătate, fie aparținători care și-au lăsat acasă persoana pe care o au în îngrijire”.

Aşadar mingea este pasată Primăriei, care este ocupată mai mult cu organigramele nefunţionale ale instituţiei, decât cu problemele adevărate ale oraşului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here