Cu două garduri vopsite nu se rezolvă infrastructura şcolară din Timişoara

Subprefectul Sorin Ionescu face o analiză la ceea ce se întâmplă din punct de vedere al infrastructurii şcolare în vacanţa mare, dar şi a pregătirilor de un nou an de învăţământ în Timişoara.

„Schimbat și vopsit de garduri, aranjat de alei și poze laudative nu fac mai ușoară trecerea prin iarnă a elevilor și nici nu aduc transformări majore în infrastructura școlară din Timișoara.
Să vii să te lauzi că în 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei și ai făcut câteva reparații în școli și grădinițe în vederea pregătirii anului școlar ce va începe în mai puțin de 2 luni sună a campanie de imagine. A cui? A primarului Dominic Fritz. Să vii să te lauzi că pentru o perioadă de 4 luni de zile ai alocat o sumă de sub 1% din bugetul Municipiului Timișoara pentru reparații în școli și grădinițe ar putea fi numită bătaie de joc la adresa sistemului educațional și mai ales la adresa elevilor și a timișorenilor.

Așa se întâmplă când lucrurile normale ajung să devină motive de laudă, când obligații firești ale unei administrații „cer” aplauze, într-un oraș de renume, dezvoltat și cu un prestigios nivel universitar. Lucrurile făcute doar la suprafață și ‘‘de ochii lumii‘‘ nu vor rezolva problemele extrem de importante cu care se confruntă infrastructura sistemului educațional din Timișoara, unde sunt elevi care învață în containere adaptate ca și clase de curs sau sunt elevi înghesuiți în corpuri vechi de școală, în timp ce o serie de alte clădiri – corpuri de școală zac dezafectate pe domeniul public.

Rog administrația locală a Timișoarei să nu mai bage sub preș adevăratele probleme ale instituțiilor de învățământ din ograda proprie și să nu mai piardă timp și bani publici promovând ”realizări” absolut normale. Vă asigur că părinții nu vor aprecia astfel de realizări, atâta timp cât copiii lor vor învăța în frig sau în condiții vitrege. Ar fi nefiresc ca în septembrie, la începerea anului școlar, asociațiile de părinți să fie puse în situația de a contribui cu bani pentru a oferi condiții normale copiilor lor în calitate de elevi în școli publice și pentru a acoperi nerealizările Primăriei Timișoara”, a spus Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here