Cu tupeu în tiruri la graniţă. Vezi câţi migranţi au descoperit poliţiştii la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 39 de cetăţeni străini ascunşi în două autoutilitare.

În data de 20.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Franţa, informează IGPF.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, 19 cetăţeni din diverse state (Nepal, Maroc, Sudan, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan), ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alt caz a fost înregistrat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, unde, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunţit al unei autoutilitare staţionate într-o parcare de la marginea oraşului Nădlac, care era condusă de un cetăţean român. Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite în compartimentul pentru marfă, ascunse printre bunurile transportate, douăzeci de persoane din Bangladesh, India şi Nepal .

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii români şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here