Deputatul ALDE Timiș, Marian Cucșa, a participat în perioada 1 – 5 aprilie, la Dhaka, Bangladesh, la cea de-a 136-a Adunare Generală a Uniunii Interparlamentare, alături de delegația Parlamentului României dar și de reprezentanti din 143 de țări. Marian Cucșa a fost nominalizat de Camera Deputaților să ia parte la lucrările Forumului Tinerilor Parlamentari și ale Comisiei UIP pentru democratie și drepturile omului din capital Bangladeshului.

Zilele trecute deputatul timișorean a fost prezent și la o reuniune bilaterală cu delegația Parlamentului Georgian, condusă de Sophio Katsarava, președintele Comisiei pentru Relatii Externe.

Principalele subiecte de discuție au fost consolidarea relațiilor dintre cele două state, eforturile României pentru liberalizarea regimului de vize cu Georgia, precum și colaborarea în domeniul economiei și al educației, două subiecte de o importanță majoră pentru această țară.

Marian Cucșa a afirmat că: ,,Cel mai surprins am fost de oamenii de aici care, nu au acces nici măcar la apă potabilă dar mai la educatțe și sănătate, trăiesc din cultivarea bumbacului, câștigă 1 euro pe zi, s-au născut într-unul din cele mai ploioase locuri de pe pământ dar cu toate astea zambesc! Sunt energici, încrezători și recunoscători pentru ziua de astăzi.

Nu au termene de comparație de mai bine pentru că mereu au trăit așa. Cele mai ridicate aspirații ale lor sunt să aibă unde dormi și unde să muncească astăzi pentru că doar așa vor avea ce mânca ei ți familiile lor. Nu se gândesc la ce va fi mâine pentru că au un soi de încredere în Dumnezeul lor și în ce pregatește El pentru ei.

Nu spun nicidecum că ar trebui să ne comparăm cu ei pentru a ne simți mai bine ci doar că poate ar fi bine să fim puțin mai recunoscători, să mulțumim și să prețuim mai mult ceea ce avem și să investim continuu în dezvoltarea noastră pentru a ne fi mai bine. Oamenii din Bangladesh sunt o lecție de viață pentru mine! Îi văd zâmbind mai des decât o fac poate unii care chiar au motive să zâmbească!”.

Articolul precedentCalpe Gallery sărbătorește cinci ani de evenimente culturale
Articolul următorDepresia, tema principală din acest an de Ziua Mondială a Sănătății. Vezi statistici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.