Localurile din Timiș, luate la puricat. Ce nereguli a găsit ISU Banat

Controale în localurile din județul Timiș. În zilele de vineri și sâmbătă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” a efectuat controale mixte, împreună cu poliția, la operatori din categoria alimentație publică. În acest sens, în localitatea Sânnicolau Mare s-au efectuat 3 controale de prevenire, unde au fost constatate 11 nereguli, fiind aplicate două amenzi în cuantum de 10.000 lei, ambele pentru asigurarea condițiilor pentru fumat de către administratorii operatorilor economici. Totodată au fost aplicate 9 avertismente.

În Timișoara au fost executate 5 controale de prevenire la care au fost aplicate două avertismente și o amendă în cuantum de 5.000 lei pentru neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.“Reamintim că prin Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun SE INTERZICE FUMATUL IN TOATE SPATIILE PUBLICE INCHISE, SPATIILE INCHISE DE LA LOCUL DE MUNCA, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii, SE INTERZICE COMPLET FUMATUL IN UNITĂȚILE SANITARE, DE ÎNVATAMANT, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat si private”, transmit reprezentanții ISU.

Conform legii, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor se sancționează cu amenda contravențională de la 100 lei la 500 lei iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor  se sancționează cu amendă contraventională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contraventională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pana la remedierea situației care a dus la suspendarea activitătii la a doua abatere; săvarsirea unei noi contraventii la aceasta lege se sanctioneaza cu amendă contravențională de 15.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here