Cum să-l faci să nu se plictisească în casă? Activități distractive pentru tine și copilul tău

Odată cu venirea iernii și cu instaurarea noilor măsuri de protecție, oamenii sunt nevoiți să petreacă tot mai mult timp în casă. Probabil că lipsa ieșirilor te-a afectat și pe tine, însă pentru copilul tău pare de neconceput.  El vrea să stea pe afară, să alerge și să se joace cu alți copii. Este evident că nu vrei să-l vezi trist sau plictisit, așa că cea mai bună soluție este să găsești activități comune. Înlocuiește timpul dăunător în fața telefonului sau tabletei cu timp prețios petrecut împreună.

Iată 5 activități distractive pentru amintiri de neuitat în familie

  • Activitățile creative

Majoritatea copiilor sunt foarte creativi în primii ani, însă puțini sunt încurajați să continue. De ținut minte este faptul că creativitatea este o abilitate prețioasă, care îi va ajuta în orice domeniu vor activa pe viitor. Desenați împreună, inventați povești și scenarii, interpretați roluri. Lasă-l să-ți adreseze cât mai multe întrebări și încearcă să răspunzi la fiecare, iar așa îi vei încuraja curiozitatea.

  • Jocurile copilăriei

Baba oarba, de-a v-ați ascunselea, telefonul fără fir etc, sunt jocuri de care toată lumea își amintește cu drag și de care copilul tău nu trebuie să se lipsească. Puteți organiza și o căutare de comori cu indicii și premii. Este important ca el să continue să facă mișcare, așa că pe lângă aceste jocuri, sunt recomandate și plimbări pe afară. Ai grijă să fie îmbrăcat corespunzător, cu haine groase și încălțăminte pentru copii de pe 4kidsromania.ro

  • Treburile casnice

Dacă cel mic vrea să ajute, lasă-l să o facă. Părinții care îi exclud pe copii complet din viața casnică în primii ani vor reuși mult mai greu să-i convingă ulterior să se implice. Tratează copilul ca pe un mic adult, invită-l să-și spună părerea, să ajute în casă. Nu trebuie să facă activități dificile, ci doar să simtă că efortul său este important și apreciat. Chiar și gătitul poate deveni distractiv și nu știi niciodată de unde se ivește un nou chef bucătar!

  • Citirea poveștilor

Poveștile sunt o parte foarte importantă din viața fiecărui copil. Citește-i cât poți de mult, îi vei stimula imaginația și îi vei transmite interesul pentru lectură. Inventează povești cu morală prin care el să învețe lecții importante. Poveștile sunt cel mai benefic mod de a motiva și convinge un copil.

  • Jocurile de societate

Jocurile de societate sunt distractive atât pentru adulți, cât și pentru copii. Există o gamă foarte variată de jocuri care îi vor dezvolta cultura generală și abilitățile cognitive celui mic.  El va învăța să câștige și să piardă și se va integra mai ușor în grupurile sociale pe viitor. În plus, veți petrece ore întregi în povestea jocului, fără măcar să realizați!

Așadar, deși toată lumea este nevoită să petreacă tot mai mult timp în casă, micuțul tău merită să se bucure de copilăria frumoasă pe care tu ai avut-o. Fii prezent în viața lui, îți vei mulțumi mai târziu. Lasă grijile deoparte, joacă-te și păstrează viu copilul din tine!

 

Sursă foto: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here