Ziua a șaptea: nou protest în Piața Victoriei. Mii de oameni în centrul Timișoarei

Bănățenii nu renunță la protest! Și în această seară, pentru a șaptea oară, s-au reunit în centrul orașului pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu.

Cu toate că premierul  Sorin Grindeanu a abrogat ieri Ordonanța grațierii și amnistiei, oamenii au ales să se strângă din nou în Piața Victoriei. Până acum aproximativ 3000 de persoane au venit la protest.“Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”,“Să vă fie frică, studenții se implică!”,“Vrem Justiție, nu corupție”, “Legea este pentru toți, nu făcută pentru hoți!”, “Rușine, rușine să vă fie!”, etc.

Astfel, la ora 19 și-au dat întâlnire în fața Operei. Manifestanții cer: eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor, eliminarea imunității parlamentare; transparență în administrație prin publicarea pe internet a tuturor contractelor; rectificarea noii ordonanțe (OUG 14/2017) pentru a fi constituțională și garantarea de către procurorul general și președintele României că OUG 14 anulează OUG 13; depolitizarea funcțiilor publice.

UPDATE: Protestatarii anunță că în zilele următoare nu se va mai ține nicio acțiune. Vineri va fi o pregătire pentru cel mai mare miting care va avea loc duminică.

Municipalitatea a dat autorizație de protest până în data de 28 februarie în următoarele locații: Piața Victoriei, Prefectura Timiș, D.N.A. și Tribunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here