Diferența dintre casă și acasă – cum să folosești designul de interior pentru a-ți îmbunătăți considerabil starea pe termen lung

Conceptul de ,,acasă” este unul pe care foarte mulți români îl înțeleg pe deplin, fiind nevoiți să-și ducă traiul în alt loc decât în acela în care le este sufletul cu adevărat. Din nefericire, această lipsă nu îi vizează numai pe cei plecați printre străini pentru o viață mai bună, ci și pe foarte mulți dintre cei care locuiesc în țară, dar care nu au știut sau nu au putut să se ocupe de amenajarea corespunzătoare a interiorului casei lor.

Vremurile prin care omenirea este nevoită să treacă în prezent nu sunt tocmai cele mai fericite din istoria acesteia. În acest context, a avea un spațiu sigur, de care să fii legat afectiv și pe care să-l percepi ca pe insula ta de pace devine o necesitate imperioasă.

Simți că locuința ta ar putea căpăta un aer ceva mai potrivit personalității tale? Află care sunt schimbările pe care să le faci pentru a schimba atmosfera din fiecare încăpere în parte:

  • Zugrăvește

Pe cât de lipsită de importanță ar părea culoarea pereților la prima vedere, pe atât de influentă este, în realitate. Nuanța pe care o alegi pentru a defini cadrul fiecărei camere urmează să condiționeze în mare parte starea pe care o va avea cel care își petrece timpul în acea încăpere. Studii din întreaga lume confirmă această bizară legătură.

Pentru a schimba complet aerul unei camere sau poate al întregii case, va fi, deci, recomandat să zugrăvești. În funcție de personalitatea și dorințele tale, alege o culoare care să potențeze stările cele mai plăcute ție. Utilizarea nuanțelor de albastru se recomandă pentru încurajarea la meditație și relaxare, verdele îndeamnă la găsirea energiei interioare și revigorează privitorul, galbenul aduce bucurie. Ție ce culoare ți se potrivește?

  • Urmărește echilibrarea decorului

Un alt sfat de care puțini reușesc să țină cont cu adevărat este acela de a menține spațiul în care locuiesc echilibrat din punctul de vedere al decorului. Atașamentul de multe obiecte mici, inutile, care încarcă vizual mult prea tare poate avea un efect devastator asupra minții tale.

În psihologie se spune că așa cum îți este camera, la fel îți este și mintea, și pe drept cuvânt. Caută, deci, să obții un decor cât mai curat, aerisit și luminos, care să te îndemne la a te simți liber și optimist. Învață să renunți la ce nu îți mai servește și răsplata emoțională va fi pe măsură.

  • Investește în mobilier cu personalitate

Chiar dacă este ușor mai scump să achiziționezi piese de mobilier care să stârnească o emoție, efortul material este pe deplin meritat. Investiția în mobilier cu personalitate se va dovedi a fi, de fapt, foarte utilă pentru starea ta de bine pe termen lung. Dacă ești în căutare de astfel de piese și nu știi încotro să te orientezi, aruncă o privire peste colecția de mobilă de la Homelux, în care vei găsi, fără doar și poate, obiectele perfecte.

Alungă energiile negative din casa ta cu ajutorul puterii binefăcătoare a artei. Dă-ți frâu liber imaginației și reamenajează-ți locuința conform gusturilor personale pentru a trăi cu bucurie și cu inima plină sub acoperișul acesteia.

 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here