Șantiere de amploare, începând de anul viitor la ieșirile din oraș. Drumul care leagă Timișoara de autostrada A1 prin Dumbrăvița și drumul Timișoara-Moșnița Nouă, vor fi extinse la patru benzi.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a anunțat că cel mai probabil în primăvară vor începe lucrările la ambele obiective.

În ceea ce privește extinderea drumului ce leagă Timișoara de autostrada A1, prin Dumbrăvița, lucrările vor începe anul viitor.

Nu este un proiect simplu, este unul etapizat în două loturi. Lotul 1 va fi realizat începând de anul viitor, de la centură pana la descarcarea de la autostrada A 1, iar cel de al doilea lot, pe interiorul comunei Dumbravița, unde stâlpii vor fi mutați. Pe primul lot avem foarte multe solicitări, pentru că s-au mai realizat PUZ-uri în zona respectivă și trebui să ținem cont de toate accesurile spre aceste dezvoltări a comunității locale și a oamenilor de afaceri și trebuie să găsim varianta optimă pentru a oferi acces la drumul județean tuturor celor care au PUZ acolo. Acum se discută despre un drum colector, împreună cu primăria Giarmata vom asigura aceste investiții suplimentare”, explică liderul CJT, Călin Dobra.

Valoarea acestui proiect este de 49,5 mil lei, și este finanțat din fonduri europene.

Lucrările de lărgire a drumului Timișoara-Moșnița Nouă la patru benzi, vor începe tot anul viitor, dacă nu vor exista problem pe parcurs. În momentul de față se evaluează ofertele, patru firme fiind interesate să realizeze lucrarea.

”După ce va fi desemnat constructorul, dacă nu sunt problem cu contestațiile, în primăvară vom da ordinal de începere al lucrărilor. Aici am rezolvat situația și cu CNAIR, cei care gestionează proiectul variantei de ocolire, ținând cont că avem o intersecție pe DJ, vom realiza un sens giratoriu”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Tronsonul de drum are o lungime de 4,1 km, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 30 de milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție este de 9 luni. Acest proiect va fi realizat cu fonduri guvernamentale și de la bugetul local.

Articolul precedentLucrările de reabilitare dau din nou peste cap traficul mijloacelor de transport din Timișoara
Articolul următorUn bărbat din Timișoara este dat dispărut. Sună la 112 dacă l-ai văzut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.