Direcţia Naţională Anticorupţie, grup de lucru pentru corupția din sănătate

Direcţia Naţională Anticorupţie organizează astăzi la București un grup de lucru în care discută despre corupţia din sănătate. La discuţii participă reprezentanţi din nouă state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, România, Serbia, Spania) precum şi ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate.

Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate – prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”. Astfel, în fiecare an, membrii EPAC/EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru. “Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotrivacorupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională.

Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here