Poliţiştii de frontieră din cadru – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni români care au prezentat documente cu I.T.P. false pentru  autoturismele înmatriculate în Bulgaria pe care le onduceau.

În data de 31.03.2016, ora 11.40, în cadrul unei acţiuni de depistare a documentelor de călătorie false, desfăşurate pe comunicaţia Orşova – Eşelniţa, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Orşova  au oprit în trafic pentru control mai multe autoturisme. Astfel, conducătorul unui autoturism VW Transporter, înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, domiciliat pe raza judetului Mehedinţi,  a prezentat la control un document pentru inspecţia tehnică periodică,  care nu îndeplinea condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic.

La verificările efectuate de poliţiştii de frontieră orşoveni în bazele de date s-a constatat că autoturismul respectiv nu figurează cu inspecţia tehnică periodică efectuată în Bulgaria, iar documentul prezentat este fals.

După aproximativ 4 ore, poliţiştii de frontieră orşoveni au oprit în trafic un alt autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza judetului Timiş.

La controlul documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră au observat că documentul pentru inspecţia tehnică periodică  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic. Verificările efectuate în bazele de date şi cu aparatura din dotare efectuate de poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul I.T.P. prezentat este fals.

 În ambele cazuri s-au întocmit lucrări penale, în care se fac cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz de fals, şi fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentPrioritățile de investiții dedicate patrimoniului cultural și zonelor urbane abandonate au fost lansate și în Regiunea Vest
Articolul următorAsistența medicală, medicamentele și materialele medicale, asigurate până în iunie, în Timiș

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.