Dosare penale și permise auto suspendate pentru șoferii prinși băuți la volan

Mai mulți șoferi din Timiș s-au ales în weekend cu amenzi usturătoare și permisele auto suspendate. Aceștia au fost prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice.

S-au urcat băuți la volan și au pornit la drum, fără nici cea mai mică remușcare. Din cauza lor, sunt distruse vieţi omeneşti. Nu le pasă nici de soarta lor, nici a altora. E suficient ca Poliţia să facă o razie de câteva ore, că zeci de şoferi sunt prinşi beţi la volan. Însă, se pare că nimic nu-i sperie, nici Poliţia, nici amenzile, nici dosarele penale.

Astfel, weekendul trecut polițiștii timișeni au depistat trei persoane care conduceau vehicule pe drumurile publice, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testărilor cu aparatul etilotest, au rezultat alcoolemii cuprinse între 0,91 și 1.08 mg/l.

La data de 20 spre 21 mai, în jurul orei 01.30, polițiștii Biroul Rutier Timişoara au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Paul Chinezu, condus de o femeie de 35 de ani. Întrucât conducătoarea auto emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 21 spre 22 mai, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Timișoara au depistat un bărbat de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Buziașului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul respirat.

La data de 22 mai, în jurul orei 18.00, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat un bărbat de 44 de ani, în timp ce se deplasa cu un moped pe raza localității Cenad, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotets, a rezultat o valoare 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au efectuat verificări în baza de date constatând că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, conducătorii vehiculelor au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

Polițiștii vă recomandă să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here