Vești bune pentru șoferii din Timiș! Lucrările la tronsonul de drum care leagă comuna Săcălaz de Sânmihaiu Român au fost finalizate pe o porțiune de 5,4 km. Acestea au fost începute în urmă cu mai bine de doi ani. Este o investiţie de 10,7 milioane lei, prin programul PNDL, iar o parte din bani au fost de la CJ Timiș.

Municipiul Timişoara nu are centură, însă va avea o bretea de drum care va înlocui varianta ocolitoare din partea de nord a oraşului până în sud şi va traversa localităţile limitrofe.

Astfel, o parte dintre lucrările de pe acest tronson au fost finalizate, iar portiune de drum dintre Sâmnihaiu Român şi Sânandrei a fost inaugurat astăzi. Autorităţile vor impune restricţii de tonaj pe drumurile proaspăt reabilitate. “Astăzi inaugurăm o parte din ceea ce îmi doresc ca în anii viitori să devină o mini-centură pe partea de vest a oraşului. S-au mai făcut bucăţi în perioada anterioară. De aici din Sânmihai îmi doresc să continuăm pe Parţa, aproape de Şag, lângă fosta groapă de gunoi, astfel încât să închidem un cerc. În plus, am avut discuţii cu domnul primar Todaşcă de la Săcălaz şi cu domnul primar Mărcuţ de la Sânmihai să anunţ următorul lucru. O să punem limitatoare de tonaj la 12,5 tone şi nu e normal să treacă maşini de mare tonaj  prin mijlocul comunelor”, spune preşedintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

La rândul său, primarul comunei Sânmihaiu Român consideră că reabilitarea drumului era absolut necesară, mai ales că în zonă nu s-au mai realizat investiții de infrastructură din anul 1996. “Un tronson pe care locuitorii comunei îl așteaptă demult. Am avut o zonă foarte accidentată, acolo nu era nici vara practicabil. În anii 1996 a mai fost o investiție pe zona respectivă, o pietruire, dar nu a rezistat din cauza traficului greu. Preșdintele CJT, Sorin Grindeanu a fost lângă noi și ne-a ajutat cu limitarea de tonaj. Se pare că lucrurile se mișcă, investiția s-a derulat ceva mai repede. Sper să ne sprijine și la restul zonelor. I-am rugat să ne ajute cu Sânmihaiu Român – Șag. E un mare avantaj pentru comunitate, fiindcă scăpăm de zona Utvin, Fabrica de zahăr, Comtim și Freidorf. Noi în 10 minute suntem de la Sânmihai în zona Mehala, fără trafic greu, fără aglomerații și coloane. Noi plecăm și venim de la Timișoara acuma numai în coloană. Un alt punct pe care vrem să-l discutăm cu domnul președinte CJ, lângă Fabrica de zahăr este un drum de foarte mulți ani și cu aceeași capacitate, două benzi, fără zone de refugiu și e tare complicat să ne deplasăm”, spune Viorel Mărcuț, primarul comunei Sânmihaiu Român.

Consiliul Judeţean va finaliza această bretea care începe din Calea Aradului spre Sânandrei, Dudeştii Noi, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Şag.

Articolul precedentArticole vestimentare la preț de chilipir, doar la Salonul Industriei Ușoare
Articolul următorDoi cetăţeni albanezi opriţi la frontiera de sud-vest a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.