Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea unui nou drum județean, care face legătura între localitățile Iohanisfeld și Ivanda. Tronsonul de drum are o lungime de 6,7 km și face legărura cu drumul național.

Drumul leagă două unități administrative, Giulvăz și Otelec. Investiția a fost realizată din banii Consiliului Județean, un tronson de 6,7 km și o valoare de aproximativ 8,2 milioane de lei cu TVA inclus. Rolul acestui drum este important pentru că leagă drumul național de Ivanda și comuna Giulvăz. Durata lucrărilor a fost de aproximativ 7 luni, mult mai puțin decât durata din contract. Este pentru prima dată când acest tronson de drum vede asflatul, a fost la nivel de drum pietruit”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul de asfaltare a drumului județean a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care lucrări de terasamente și structură rutieră, lucrări la podețe, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).

Important de menționat este faptul că drumul respectiv nu a văzut niciodată asfaltul, iar oamenii din zonă trebuiau să ocolească kilometri întregi.

”S-a făcut un drum foarte bun, a fost până acum drum de țară, pământ bătut și o bucată pietruit, nu tot. Acum e foarte bun pentru cetățeni, pentru agricultori, pentru transporturi, pentru cei care fac naveta la Timișoara, ne ajută foarte mult. S-a scurtat drumul cu cel puțin 12 km. Acum facem apel la CJT să preia și o bucată de drum de 4 km care face legătura cu Sânmartinu Sârbesc, pentru că ar scurta drumul cu încă 6 km, ar veni 30 de km de drum de la Iohanesfiel la Timișoara, în loc de 46 km”, spune Vasile Pascu, primarul comunei Otelec.

”E un drum foarte util pentru localitatea Ivanda, localitate aparținătoare de comuna noastră, întrucât scurtează drumul spre Serbia și de asemenea este util și pentru agricultorii din zonă. Ne bucurăm că am reușit împreună cu Consiliului Județean să modernizăm acest drum și să arate cum arată acum”, a declarat Florentin Cristeți, primarul comunei Giulvăz.

Articolul precedentUn șofer beat a provocat un accident și a fugit înainte să ajungă Poliția! O femeie a fost rănită
Articolul următorTraseu modificat pentru troleibuzul 15! Pe unde va circula?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.