Dumbrăvița, pol de dezvoltare în județul Timiș! Malac și Dobra, oamenii care au contribuit la creșterea zonei(P)

Una dintre cele mai bogate comune din țară, Dumbrăvița, susține întreaga zonă a județului iar colaborarea dintre autoritățile locale și județene a reprezentat un factor cheie în acest demers. Deși este foarte greu să ții pasul cu dezvoltarea demografică, autoritățile reușesc să facă investițiile necesare pentru ca infrastructura de toate felurile să ajungă la nivelul pe care oamenii îl merită, unul ridicat.

Primarul comunei Dumbrăvița, Victor Malac, sub coordonarea căruia a crescut localitatea, știe că pentru continuitate, echipa trebuie să rămână unită:

”Dezvoltarea infrastructurii rutiere este extrem de importantă, lărgirea la patru benzi a drumului, mărirea capacității pentru apă și canal, toate sunt vitale pentru oamenii din zonă. Noi, Primăria Dumbrăvița și Consiliul Județean Timiș, am inițiat proiecte importante în acest sens și trebuie să le ducem până la capăt.”

Un proiect important pentru întrega zonă de vest practic este cel legat de extinderea la 4 benzi a drumului Dumbrăviţa – Giarmata – A1. Vorbim de o porțiune de 12 kilometri, o șosea cu 4 benzi şi o investiţie totală de 52 de milioane de lei, bani din fonduri europene. Amplasamentul a fost predat câștigătorului licitației, ordinul de începere a fost emis iar primele săpături vor fi făcute în câteva zile. Se va lucra în două etape: prima etapă va fi de la autostradă până la centură, iar cea de-a doua etapă de la centură la comuna Dumbrăvița. Este o lucrare în valoare de 60 de milioane de lei și are ca termen de execuție anul 2022, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra:

”Dumbrăvița este o comunitate foarte importantă pentru noi. Chiar dacă am avut multe piedici în demararea acestei investiții, nu ne-am lăsat și sunt convins că împreună o vom și finaliza. Nu ne oprim aici. În strategia județeană pentru Timiș, pentru următorul mandat, comuna este un pilon de dezvoltare. Aici sunt mulți investitori, infrastructura este deja foarte dezvoltată, practic există toate premisele pentru continuitate!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here