Reabilitarea Castelului Huniade ar putea fi finalizată în curând. Unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Timişoara, Muzeul Naţional al Banatului, este închis pentru vizitatori de un deceniu. Astfel că lucrările la Castelul Huniade s-au finalizat, iar la începutul anului viitor urmează să fie făcută recepția, anunță autoritățile județene.

Primul proiect care a început în anul 2006 şi viza consolidarea clădirii este finalizat. Lucrările au vizat clădirea care găzduieşte Secţia de Istorie, Secţia de Arheologie şi Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Banatului, care se afla în stare avansată de degradare. “Săptămâna trecută am fost notificați de către constructori privind finalizarea lucrărilor. În consecință a fost convocată comisia de recepție, s-au întâlnit, a lipsit reprezentatul Inspectoratului de Stat în Construcții și trebuie reluată procedura. Următorul termen a fost anunțat pentru 20 ianuarie, ca să se verifice pe de-o parte lucrările executate, iar pe de altă parte întreaga documentație aferentă”, a explicat Roxana Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru restul clădirii mai este nevoie de obţinerea unor autorizaţii de la Primăria Timișoara. Abia după terminarea acestor lucrări, Consiliul Judeţean poate accesa fonduri europene pentru amenajări interioare.“Nu am renunțat nici de departe la acest proiect, dar trebuie realizată întreaga documentație pentru că nu te duci cu proiectul efectiv scris. Până nu tragem linie și să vedem care este situația exactă cu privire la îndeplinirea tuturor obligaților contractuale, nu putem avea aceste documente finalizate”, a transmis vicepreședintele CJ Timiș.

Conducerea CJ Timiș vrea să implementeze un proiect european pentru a atrage noi fonduri, cinci milioane de euro, pentru Muzeul Banatului. “Această telenovelă legată de Muzeul Banatului sper să se închidă în perioada imediat următoare. Nu am fost de acord să depunem proiecte doar de dragul de a le depune, așa cum s-a întâmplat în trecut și până la urmă nu au devenit eligibile din cauză că nu s-au terminat anumite lucrări. Cred că trebuie să aibă un sfârșit. Sfârșitul însemna această recepție. Eu nu că nu vreau să accesăm fonduri europene, dar nu cu orice risc. Dacă s-au făcut lucruri în acești zece ani pentru care unii trebuie să răspundă, nu o să scape din cauză că noi suntem pe repede înainte acum și trebuie să semnăm niște acte ca să accesăm niște fonduri europene. Se clarifică această situație și de ce s-a ajuns aici, unde suntem, e recepție făcută, e în regulă, în momentul acela mergem mai departe, dar să nu se folosească dorința noastră de a depune proiecte pe fonduri europene și de a atrage, pentru a ascunde anumite lucruri”, a spus șeful CJT, Sorin Grindeanu.

 

Articolul precedentCCIA Timiș invită agenții economici la Târgul Internațional „Infacoma” în Atena
Articolul următorS-a găsit un spațiu nou pentru Centrul de Permanență din Biled

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.