Elevii și studenții pasionați de programare, așteptați la a XIV-a ediție a concursului iTEC

Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) a Universității Politehnica Timișoara organizează cea de a XIV-a ediție a concursului IT Engineering Contest (iTEC), care va avea loc în perioada 26-28 martie, online. iTEC este un concurs de programare adresat elevilor și studenților din toată țara, pasionați de domeniul IT. Concursul oferă șansa participanților de a intra în contact cu companii din mediul IT&C din Timișoara.

Competiția se desfășoară sub forma a șase probe:

Algoritmică – presupune rezolvarea a 2-3 subiecte, fiind recomandat ca participanții să dețină cunoștințe de programare învăţate în clasele 9-12, respectiv în facultate;

AI Development – constă în utilizarea inteligenţei artificiale în procesarea de imagini;

Cybersecurity – proba este de tipul Capture the Flag, care presupune o serie de provocări cu grad de dificultate diferit, fiecare provocare solicitând diferite nivele de cunoștințe în domeniul securității cibernetice;

UI/UX Design – constă în realizarea unui concept vizual pentru un site web și a unor materiale bazate pe acesta;

Web Development – constă în realizarea unei aplicații web pe o temă propusă;

Mobile Development – constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform unor cerințe.

Ce aduce nou această ediție este faptul că proba de Algoritmică va fi considerată ca metodă de admitere în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a UPT. Aceasta se va desfășura în două etape: prima etapă în perioada 26-28 martie, iar a doua etapă în cadrul evenimentului „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău!”.

Mai multe detalii despre proiect se găsesc atât pe site-ul dedicat (https://itec.ro/), cât și pe pagina de Facebook a concursului (https://www.facebook.com/it.engineering.contest/), unde echipa de organizare stă la dispoziție pentru întrebări și detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here