Bogdan Costas a condus Romatsa din octombrie 2019 si pana in iunie 2020. In trecut acesta a mai ocupat si functia de director al Aviatiei Utilitare Bucuresti si chiar a condus Consiliul de Administratie al Metrorex. Acum, ramas fara functii, Costas a apelat la Dorel Gradinaru, directorul Aeroportului Traian Vuia din Timisoara pentru a pune mana pe niste banuti.

Recent IBC Perform SRL, firma detinuta de Costas si sotia acestuia, a primit cu incredintare directa aproape 130.000 lei de la Aeroportul Timisoara pentru servicii de consultanta. Grav este faptul ca cei de la Aeroport mai aveau inca trei oferte mult mai mici, dar au preferat sa mearga pe mana cunostintei lui Gradinaru (directorul Aeroportului Timisoara).

Atat Costas cat si Gradinaru nu neaga ca se cunosc, dar spun ca acest lucru nu are vreo legatura cu achizitia buclucasa de aproape 30.000 euro.

Contactat telefonic, fostul director Romatsa, Bogdan Costas a declarat pentru www.gazeta dinvest.ro ca oferta lui a fost foarte avantajoasa pentru Aeroportul „Traian Vuia” Timisoara.

„Eu il cunosc pe domnul Gradinaru de mai mult timp, in ceea ce priveste contractul meu de la Aeroportul Timisoara pot sa va spun ca eu am solicitat doar 10 la suta din cei 129.000 lei iar restul de bani ar trebui incasati de mine, doar daca proiectul este aprobat si se obtine finantarea de la Uniunea Europeana. Eu imi asum un risc si tocmai de aceea am primit acest contract”, a declarat Bogdan Costas.

La randul sau, directorul Aeroportului Timisoara, Dorel Gradinaru a spus ca in aceasta achizitie nu este ceva ilegal.

Da, il cunosc pe Bogdan Costas de cand eram la Caransebes, insa acest lucru nu are vreo legatura cu aceasta achizitie. Eu am incercat in aceasta perioada dificila sa fac economii la Aeroport. Oferta lui Bogdan este avantajoasa pentru noi, asta pentru ca trebuie sa dam doar 10 procente, iar firmele celalalte cereau un procent mai mare la inceput. Eu nu iau si nici macar nu dau spaga, am un salariu si imi ajunge„, a declarat pentru Gazeta din Vest, directorul Aeroportului Timisoara.

Una ditre ofertele primite de cei de la AIT (Aeroportul International Timisoara) era mai mica de 100.000 lei, cu toate acestea Bogdan Costas a fost desemnat drept castigator. Culmea este ca firma lui Costas nu incasae niciodata atatia bani pentru servicii de consultanta. Cu alte cuvinte firma fostului director Romatsa nu avea o experienta similara.

Cei de la AIT, chiar au un compartiment special care se ocupa de astfel de lucruri si nu era nevoie de a plati o firma pentru aceste servicii de consultanta. Dar cum se spune la noi „conducere noua, gandire noua”.

Maine Gazeta din Vest va publica un alt material despre acelasi Costas, care este pe cale sa traga un tun de peste 1,5 milioane lei, chiar cu o luna inainte de terminarea detasarii lui Gradinaru la Aeroportul Timisoara.

sursa foto: facebook Dinu Barbu, Bogdan Costas

Articolul precedentElevii și studenții pasionați de programare, așteptați la a XIV-a ediție a concursului iTEC
Articolul următorNumăr mare de decese din cauza COVID, raportat azi de autorități! 143 de oameni au murit și peste 1.300 sunt internați la ATI

2 COMENTARII

  1. Aeroportul este pe butuci. A furat PSD cu Idolu , acum fura PNL cu acest Gradinaru. O vaca de muls. DNA si Militia trebuie sa faca curatenie generala. Hotiiiiii la măcelărie….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.