Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an în aceeași zi cu Înălțarea Domnului. Astăzi la Timișoara au avut loc pe tot parcursul zilei parade militare, depuneri de coroane și slujbe religioase în cinstea eroilor căzuți de-a lungul timpului pe câmpurile de luptă!

”Este o zi importantă în istoria neamului românesc, pe deoparte este o sărbătoare creștină pentru că sărbătorim Înălțarea Domnului, pe de altă parte sărbătorim Ziua Eroilor care s-a stabilit prin hotărâre de Guvern de a fi o dată cu această sărbătoare și cred că este un moment foarte important de a ne apleca cu pioșenie asupra evenimentelor din trecut și să luăm aminte la faptul că ostașii români au luptat pentru drepturile românilor, pentru libertate, pentru democrație”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

”Sărbătorim astăzi Ziua Eroilor, este și o zi de sărbătoare, Înălțarea Domnului, cu toții am fost astăzi prezenți pentru a aduce un omagiu eroilor care s-au jertfit în cele două conflagrații mondiale, dar eu consider că eroi sunt și cei care încă mai sunt în viață, e vorba de veteranii de război, eoi sunt și cei care se jertfesc în continuare pentru a apăra viața oamenilor”, spune Mircea Băcală, prefectul județului Timiș.

Evenimentele dedicate eroilor neamului au început încă din această dimineață. De la ora 9.00 a avut loc o slujbă religioasă și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor sublocotenet (post-mortem) Ioan Grosaru și sublocotentent (post-mortem) Ioan Lucian Leuștean, amplasat în cazarma unității militare din Chișoda. Apoi de la ora 12.00, evenimentele s-au mutat în fața Monumentului Crucificării, unde autoritățile au depus coroane, iar forțele de ordine au defilat în fața sutelor de timișoreni prezenți la manifestări. De la ora 14.00 evenimentele s-au mutat în Cimitirul Eroilor din Timișoara.

Articolul precedentDe toate pentru agricultori! Începe o nouă expoziţie de profil
Articolul următorHoții din tramvaie, la secția de poliție! Unde au fost prinși?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.