Fațada Operei Naționale din Timișoara intră în reabilitare

Clădirea Operei Naționale din Timișoara intră în reabilitare. Potrivit edilului Nicolae Robu, vor fi lucrări doar la fațada clădirii, nu și în interior. Totodată acesta susține că se așteptă ca mai multe plăci de travertin de pe fațada Operei să se dezlipească, fiind nevoie să fie înlocuite.

Municipalitatea a fost depus studiul de soluţie pentru intervenţia pe faţada principală, acoperită cu plăci de travertin. Este  necesară avizarea de către Comisia Zonală de Monumente Istorice, în vederea transmiterii documentaţiei către  Comisia Naţională de Monumente care avizează soluţiile de intervenţie pe faţadă. “Suntem cu proiectul la avizare, fațada se va schimba, nu ca și aspect de fond. Nu se revine la forma inițială a fațadei. Se va păstra fațada, dar se va schimba travertinul”, spune primarul Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că un interes deosebit la renovare îl prezintă două statuete care ar fi îngropate în pereţii laterali ai faţadei centrale şi care ar urma să fie valorificate artistic. “Cu ocazia acestor lucrări dacă se va constata că acele statuete chiar există în nișele în care au fost inițial, atunci vor fi scoase și postate la vedere, dar nu vor mai fi fațadă. Sunt opere de artă care trebuie puse în valoare. Atunci le vom posta simetric față de intrarea în Palatul Culturii”, explică edilul.

Palatul Culturii găzduieşte în prezent Teatrul Naţional, Opera Română, Teatrul Maghiar, Teatrul German de Stat, Atelierul de Urbanism al Primăriei Timișoara, Infocentrul Turistic și mai multe magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here