Faza finală a Campionatului Național de Padel, în premieră la Timișoara

Faza finală a Campionatului Național de Padel, în premieră la Timișoara
Faza finală a Campionatului Național de Padel, în premieră la Timișoara

La Timișoara va fi găzduită în premieră etapa finală a Campionatului Național de Padel. Evenimentul care se mai numește și Cupa „Americana” se va desfășura în 7 și 8 septembrie, la baza sportivă Padel Center. 

Faza finală a Campionatului Național de Padel va reuni la Timișoara sportivi nu doar din România, dar și din Serbia sau Ungaria. Cea mai așteptată apariție este cea a lui Rafael Darkito, unul dintre cel mai bine cotați antrenori de padel din lume. Spaniolul va susține cursuri de inițiere în jocul de padel pentru toți doritorii, indiferent de vârstă, vineri, 6 septembrie, între orele 18.00 – 19.00. Participarea este gratuită.

Padelul este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acesta presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc. Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile construite la Padel Center respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Afacertistul a decis să-și protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scoată mingile în décor, când juca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here