Feerie de culori, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara! Două evenimente, deja tradiționale au umplut aleile muzeului

Roadele Toamnei și Fesivalul Culinar Multietnic au adunat mii de timișoreni, în acest sfârșit de săptămână la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Vremea a fost una frumoasă, astfel că timișorenii nu au ezitat să vină în număr extrem de mare pentru a-și umple cămara pentru iarnă, dar și pentru a degusta din preparatele tradiționale ale etniilor din Banat.

“Este al patrulea an când organizăm manifestarea în acest format. De fapt este cel mai vechi eveniment pe care Muzeul Satului îl organizează chiar înainte de a deveni instituție de sine stătătoare“, a spus Andrei Milin, muzeograf și organizator.

”Timișul este recunoscut pentru tradiția multietnică și conviețuirea în pace și în bună comunicare a cetățenilor de diferite etnii. Pe lângă vremea frumoasă avem parte și de un spectacol folcloric foarte atractiv, la care participă interpreți faimoși din Banat“, a spus Dobra.

Combinația celor două evenimente este una de cea mai reușită factură și este întregită și de prezența meșterilor populari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here