Femeie depistată cu document fals la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat un cetăţean român care a prezentat la control un talon de inspecţie periodică italian fals, pentru autoturismul pe care îl conducea.

Luni, la ora 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o tânără, în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Italia. În urma verificării documentelor maşinii, având suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică periodică care purta însemnele autorităţilor italiene, poliţiştii de frontieră au efectuat verificari suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals.

Faţă de cele constatate, tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul de la un alt cetăţean român, urmând să-l înapoieze în luna august  şi nu avea cunoştinţă de faptul că talonul acestuia era fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here