Festivalul de Muzică Veche Ediția a XVI-a, la ora concluziilor

muzica veche

Festivalul de Muzică Veche Timişoara, menit să aducă în patrimoniul cultural o mărturie și o expresie a valorilor, credințelor, cunoștințelor și tradițiilor din renascentismul și barocul muzical, s-a încheiat după mai bine de o lună şi jumătate de muzică de calitate.

Publicul a făcut cunoștință, în perioada 12 octombrie – 26 noiembrie 2022, cu creații muzicale prea puțin știute şi instrumente la care nu se mai cântă de sute de ani, cu surprinzătoare asocieri de sonorităţi şi relevante contextualizări istorice.

Ediția din acest a adus în prim plan peste 60 de artiști din țări precum Franța, Italia, Germania, Olanda, Norvegia, Belgia și Ungaria. Muzicienii vor interpreta lucrări scrise între secolele XIV-XVIII de către compozitori precum Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Santiago de Murcia, Andrea Falconieri, Carlo Gesualdo, Henry Purcell și alții.

Festivalul de Muzică Veche Timişoara este singurul organizat de Filarmonica Banatul Timișoara care se desfășoară exclusiv în afara instituției. Astfel, în acest an, publicul a fost purtat de acordurile muzicii vechi în minunatul spațiu al Centrului Reformat Noul Mileniu, ce a fost pus în valoare de instrumente din perioada renascentisă și barocă, precum: clavecin, viori și arcușe baroce, lăută, viola da gamba, chitară barocă.

Cele opt concerte din cadrul evenimentului au avut loc în zilele de 12, 17, 20 octombrie și 3, 8, 12, 23, 26 noiembrie, toate cu începere de la ora 19:00.

Evenimentul este coorganizat de Societatea Musica Antica, al cărei director este Codrin Emandi.

Organizator: Filarmonica Banatul din Timișoara
Coorganizator: Societatea Musica Antica
Proiect finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara.
Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here