Fetiță salvată de la înec de un erou

salvata de la inec

A scăpat de la înec ca prin urechile acului. Este vorba despre o fetiță care a fost salvată vineri seară de un comandant de echipaj din cadrul Detașamentului I de Pompieri Timișoara.

În timpul său liber, când se afla împreună cu soția și cei doi copii la un bazin de înot din municipiul Timișoara, omul a reușit să redea dreptul la viața unei fetițe care era să se înece. Băiatul subofițerului Ilie Gheorghe a observat o fetiță care plutea la suprafața apei, iar imediat un cetățean care se afla în apă a scos-o pe marginea bazinului. Subofițerul, care are și pregătire de paramedic, s-a deplasat imediat lângă fetiță pentru a evalua starea acesteia.

Micuța nu respira și nu avea puls, fapt pentru care subofițerul a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 10 minute, a sosit și un medic, client al piscinei, care a continuat manevrele salvatoare de viață până la sosirea echipajului SAJ Timiș.

Fetița a fost resuscitată cu succes, ulterior fiind internată la secția de terapie intensivă a spitalului de copii Louis Țurcanu.“Interesat de starea ei, colegul nostru a mers la spital a doua zi, iar bucuria și emoția și-au făcut apariția când a găsit-o jucându-se în salon. Pentru profesionalismul şi modul exemplar în care a acționat, plutonierul adjutant Ilie Gheorghe a fost felicitat de conducerea ISU Timiș, fiind demn de mulțumiri în fața întregului personal al unității”, transmite conducerea ISU BANAT.

pompier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here