Fostul Liceu de Arte scos la vânzare. Primăria nu are bani să cumpere clădirea de 5 milioane euro

Fostul Liceu de Arte Plastice din Timișoara a fost scos la vânzare pentru cinci milioane de euro.Proprietarii clădirii au făcut o propunere Primăriei Timișoara în vederea achiziționării unei părți din complexul de clădiri. Reamintim, proprietatea aparține Fundației Caritatea.

Aleșii locali s-au întrunit ieri în cadrul ședinței de plen a CLT să își exercite dreptul de preempțiune, însă au ajuns la concluzia că bugetul local nu permite achiziționarea unei astfel de clădiri. Prețul propus de proprietari, cinci milioane de euro, a  fost considerat mult prea mare.

Primarul Nicolae Robu spune că municipalitatea ar fi interesată de teren și clădire doar dacă le primește gratuit.“Clădirea ar fi interesantă gratuit, de exemplu, dar la 5 milioane de euro, nu este deloc interesantă. Nu avem asemenea sume, pentru că imediat după aceea trebuie să valorificăm terenul respectiv. Clădirea în sine nu e interesantă deloc. Aici este un teren foarte central, care are valoare, unde ar fi timpul să apară ceva, nu un loc lăsat de izbeliște, așa cum e de mulți ani încoace”, explică primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

(Foto: www.timisoreni.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here