Gino Iorgulescu: Insolvența educă echipele și le pune pe linia plutitoare

gino-iorgulescu

gino-iorgulescu

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că intrarea cluburilor în insolvență nu este un lucru așa de rău, deoarece acest proces le educă și le aduce pe linia plutitoare.

În insolvență pot să intre multe echipe din Liga 1. Noi sperăm să fie cât mai puține. Dar și insolvența e bună, pentru că aduce cluburile cu picioarele pe pământ în privința bugetelor și a cheltuielilor. Să nu mai facă bugete fictive, să aducă jucători cu contracte mari, pe care să nu le poată plăti. Insolvența educă echipele și le pune pe linia plutitoare”, a declarat Iorgulescu.

Fostul internațional a precizat că Liga nu putea da în avans banii din televizări cuveniți clubului CFR Cluj pentru a evita depunctarea, iar Comisia de Recurs va decide dacă va da înapoi cele 24 de puncte luate echipei ardelene de Comisia de Disciplină.

Cluburile CFR Cluj, Rapid, Dinamo, Petrolul, ”U” Cluj și Oțelul Galați sunt în insolvență.

În legătură cu numele și sigla campioanei Steaua București, Iorgulescu a spus că trebuie așteptat pentru a vedea ce hotărăște Ministerul Apărării Naționale. ”Sper să se revină la vechea emblemă și denumire”, a subliniat Iorgulescu.

Fostul fundaș al Sportului Studențesc a mai spus că în retur la meciurile din Liga 1 vor oficia brigăzi formate din cinci arbitri, costurile pentru cei doi oficiali suplimentari urmând să fie suportate dintr-o subvenție de la UEFA.

agerpres