Ministrul Tineretului și Sportului inaugurează sâmbătă Sala de atletism din Complexul „Lia Manoliu”

gabriela-szabo

gabriela-szabo

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, va inaugura, sâmbătă, 14 februarie, la ora 16,30, Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu”, potrivit unui comunicat al MTS.

Sala de atletism, cu pistă circulară, din complexul național bucureștean a fost dată în folosință în 1964, special pentru pregătirea sportivilor români în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din același an (unde atletismul românesc a cucerit două medalii de aur, prin Iolanda Balaș, la săritura în înălțime, și la aruncarea suliței, prin regretata Mihaela Peneș, precum și un bronz, la aruncarea discului, prin cea care a dat numele peste ani complexului, Lia Manoliu).

În ultimii ani, însă, arena a cunoscut un proces de degradare continuă, stopat în 2014, când întregul Complex „Lia Manoliu” a intrat într-un vast program de renovare, igienizare și reparații capitale. La Sala de atletism, printre lucrările executate au fost refacerea integrală a finisajelor, refacerea pardoselei, care a primit și o culoare aflată în mare vogă în prezent, nuanțe de albastru, reabilitarea termică a clădirii, precum și refacerea integrală a instalațiilor electrice, termice și sanitare.

De altfel, sâmbătă și duminică (de la orele 15,30 și, respectiv, 13,00), în această sală se vor desfășura, în condiții propice performanței, Campionatele Naționale de atletism indoor, cu același prilej fiind decernat și tradiționalul trofeu „Cupa de Cristal”, pentru cel mai bun rezultat al competiției conform tabelei de punctaj IAAF.

agerpres