Marghitaș – „perla” necunoscută din Caraș-Severin

Stațiunea turistică Mărghitaș este situată în Munții Aninei la o altitudine de 680 metri, la o depărtare de 3 km distanță de orașul Anina. Stațiunea are un cadru natural deosebit de pitoresc cu păduri de foioase și conifere, cu un lac de acumulare ce oferă posibilități de agrement.

Lacul Marghitas

Zona turistică din împrejurimile stațiunii oferă multe posibilități de drumeție spre lacul și peștera Buhui, spre cabanele Maial și Diana, spre peșterile Plopa și Comarnic, etc. Dacă vă decideți să urmați spre Mărghitaș drumul național Băile Herculane – Iablanița – Bozovici – Anina (E70 sau DN6 ce se continuă cu DN57B), veți străbate Valea Almăjului, o zonă etnografică și folclorică deosebită.

Stațiunea Mărghitaș este un loc foarte cunoscut și vizitat. Pentru a atinge destinația, venind dinspre Reșița pe DN 58, la cca.1 km după intrarea în orașul Anina, în vârful cartierului Celnic, se urmează DJ582C. De pe platoul stațiunii se pot admira peisaje minunate din Munții Aninei. În apropiere se află lacul Mărghitaș, primul lac amenajat în scopuri turistice din țară, în anul 1940. Relieful permite străbaterea mai multor trasee pentru drumeții și excursii. Hotelul are actualmente un număr de 23 de camere și mai mult de 100 de locuri în Restaurant.