antibes

Aşezată ideal între mare şi munte, Riviera Franceză sau Coasta de Azur este un simbol al eleganţei şi distincţiei europene – şi nici nu are cum să fie altfel, având în vedere că ea prelungeşte de fapt Riviera Italiană sau litoralul italian, care începe la Genoa – o altă zonă plină de farmec, stil şi frumuseţe.

Coasta de Azur a fost de-a lungul vremii o sursă de inspiraţie pentru artişti renumiţi precum Picasso, Cezanne, Renoir, Matisse – multe dintre lucrările acestora aflându-se expuse chiar în casele devenite muzeu în care aceştia au locuit pentru o vreme pe malul mării. Întreaga regiune de fapt impresionează prin amestecul de peisaje spectaculoase cu arhitectura de excepţie, îmbinată cu arta care te pătrunde la tot pasul.

cote-d-azur

Agenţia de turism Ultramarin vă propune un sejur în care să descoperiţi, pe lângă locurile cunoscute de pe Coastă (Nice, Cannes, Saint Tropez, sau Monaco), o serie de orăşele sau sate de un farmec greu de descris în cuvinte. Preferate de către milionarii lumii pentru a-şi construi case de vacanţă, dar şi pline de căsuţe autohtone acoperite de vegetaţie, micile localităţi dau un aer pitoresc, de roman, oricărei vacanţe. Menton, Cagnes-sur-mer, Antibes, Saint-Paul de Vence, Grasse, Mougins, Frejus sau Eze, sunt doar câteva dintre localităţile de pe Coastă ce adăpostesc adevărate comori ale naturii şi artei.

Regiunea este de altfel recunoscută şi pentru industria parfumeriei extraodrinar de bine dezvoltată în zonă. Aceasta pentru că de partea cealaltă a mării, pe Coasta de Azur se întind (pe dealuri, munţi şi câmpii) hectare întregi de flori parfumate ce dau întregii zone un aer pitoresc de neuitat. Celebră este regiunea Grasse, capitala parfumurilor, distilarea esenţelor aromate începând în secolul 13 şi devenind foarte cunoscută în secolul 16, când familia Medici şi-a creat propria sticlă cu esenţă parfumată la Grasse. Zece mii de tone de flori sunt procesate anual la Grasse, parfumul acestora, îmbinat cu aroma mării, dând un farmec unic întregii regiuni.

Lavande en Provence, village provençal en France

În alte localităţi, precum Saint – Paul de Vence, Antibes sau Eze, construcţiile din secolul 16 se îmbină într-un aer de poveste cu vegetaţia mediteraneană: levănţică, măslini, leandrii, mimose sau lămâi – dând locurilor un aer retro-chic în care parcă nu te-ar surprinde să îl vezi pe Renoir sau Cezanne pictând liniştiţi în grădina caselor, sau pe Alexander Dumas sau Baudelaire plimbându-se pe străduţele înflorite, în căutarea inspiraţiei.

Sunt locuri de vis, în care Agenţia de turism Ultramarin doreşte să vă facă să simţiţi atmosfera unică, boemă dar totuşi nouă şi plină de viaţă, pe care nu o veţi regăsi nicăieri pe pământ. O vacanţă plină de relaxare, cultură, istorie, viaţă de noapte – într-un cadru de o frumuseţe care va rămâne mereu pe retina sufletului.

Detaliile acestei excursii le puteti gasi aici: http://www.ultramarintm.ro/d921/circuite/coasta-de-azur-riviera-franceza.html

coastadeazut

Articolul precedentPREMIERA! Chile, campioana Americii de Sud la fotbal. Argentina, marea perdanta
Articolul următorSTOP BRACONAJULUI! Alege să vânezi legal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.