„Am subliniat în mai multe contexte, pe fondul fenomenului de creștere a incidentelor cu violențe, atât în școli, cât și în comunități în general, că nu avem voie să rămânem indiferenți, mai ales în privința aplicării sancțiunilor, dar și a prevenției. Datele publice din ultima perioadă sunt suficient de îngrijorătoare pentru ca să ne propunem identificarea de soluții legale pentru intervenție și ameliorare”, afirmă prim-vicepreședintele PNL Timiș, liberalul Marilen Pirtea.

„Creșterea drastică a pedepselor pentru infracțiunile împotriva persoanelor sau bunurilor poate fi una dintre soluții, mai ales dacă ne referim la recentele situații apărute în școli. De asemenea, măsurile de prevenție și asigurare a securității publice se impun ca necesare, în școli, instituții publice, în spații publice deschise ori închise”, arată deputatul liberal.

”Ne este la îndemână să evocăm un exemplu foarte relevant, util pentru măsurile legale posibile, menite să ducă la scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor, și aici este vorba mai ales de cele desfășurate pe timpul nopții. În Italia, în acest an, înăsprirea pedepselor și amenzilor pentru furturi și violențe a determinat rapid la o scădere cu 20% a numărului acestor infracțiuni. Relevanța acestui exemplu poate să constuie un argument important pentru un vot în Parlamentului României, în situația în care va fi avansată o propunere similară. În acest mod, se va preîntâmpina o viitoare explozie a infracționalității. Pot fi prevăzute, foarte direct, creșteri ale pedepselor și amenzilor aplicate prin completări în Codul penal, cât și în Codul de procedură penală, în cazul infracțiunilor grave.

Scopul implementării acestor măsuri este întărirea protecției persoanelor, dar și protecția suplimentară a integrității patrimoniilor din spații de companii și instituții. Prevederile vor însemna majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență, dar și cu amenințarea folosirii armelor și a altor mijloace de constrângere fizică”, specifică în final deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Articolul precedentAnunț finațare AFCN
Articolul următorSe ia căldura şi apa caldă la Clinicile Noi şi pe mai multe străzi din Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.