Primarul Horia Bugarin (USR) a dovedit inca o data ca nu are nici in clin nici in maneca treaba cu functia de primar. In prima luna de mandat „prea cinstitul” Bugarin a savarsit doua fapte penale pentru care ar putea fi condamnat pana la 7 ani de inchisoare.

Pe vremea fostului primar din Dumbravita au fost accesate  si aprobate doua proiecte prin GAL Colinele Recas. Toate proiectele aveau finantare, numai ca noul primar Horia Bugarin a decis de capul lui sa vaduveasca Dumbravita cu peste 2 milioane de euro.

Mai exact Dumbravita si Giarmata urmau sa primeasca 2 milioane de euro intr-un proiect comun. Din acesti bani urmau sa fie platite salariile angajatilor de la cresa si de la centrul de zi timp de mai multi ani. Acelasi proiect prevedea after school si mancare gratuite pentru toti copiii inclusi in acest proiect. Mai mult din acesti bani 10 procente erau destinati pentru dotari.

La noua zile de cand a fost investit ca primar Bugarin trimite o adresa oficiala catre GAL Colinele Recas prin care ii instinteaza pe acestia ca: „Va comunicam ca disponibilitatea Comunei Dumbravita pentru participarea ca partener in cele 2 proiecte va fi stabilita prin sedinta de consiliu local in luna noiembrie (2020)”, se arata intr-o hartie oficiala semnata de primarul Horia Bugarin.

La sase zile distanta vine si raspunsul categoric prin care acelasi Bugarin renunta la o caruta de bani si isi manifesta indisponibilitatea de a participa la proiectul care avea deja finantarea asigurata. „Va comunicam indisponibilitatea Comunei Dumbravita pentru participarea ca partener in proiectul mentionat”, se arata intr-o alta adresa oficiala semnata de acelasi Horia Bugarin.

Pana aici totul pare clar, doar ca nimeni din Consiliu Local Dumbravita nu a fost informat de aceste proiecte. Mai mult, prima sedinta din CL Dumbravita a avut loc in data de 20 noiembrie 2020, adica la o zi dupa primirea raspunsului nefavorabil primit din partea lui Bugarin. Edilul din Dumbravita a luat decizia ca la el la firma, adica de unul singur. Insa cand lucrezi in administratie lucrurile stau altfel, iar o astfel de decizie poate atrage puscaria. Mai exact noul primar din Dumbravita a comis urmatoarele infractiuni: Fals intelectual (pedepsit cu inchisoare de la 1 la 5 ani) si abuz in  serviciu (pedepsit cu inchisoare de la 2 la 7 ani).

Prin decizia proprie a primarului Horia Bugarin, Dumbravita a pierdut multi bani, bani pe care orice primarie din judet dar si din tara ar fi bucuroasa sa-i obtina. Cert este ca Giarmata a reusit sa acceseze unul din proiecte insa al doilea proiect a fost ratat, din cauza aceluiasi Horia Bugarin.

          Proiecte Consiliul Local Dumbravita 20 Noiembrie 2020

Catalin Tiuch, presedintele GAL Colinele Recas a declarat ca banii erau obtinuti doar ca, primarul din Dumbravita mai trebuia sa semneze contractul de finantare.

„Am castigat doua proiecte si am facut tot ceea ce a tinut de noi pentru ca ele sa fie puse in practica. Mai era nevoie doar de semnatura domnului Bugarin. Insa am primit doua adrese din care ne-am dat seama ca acesta nu mai vrea sa participe la aceste proiecte”, a subliniat Catalin Tiuch.

Pentru a obtine acesti bani se pare ca cei de la primaria Dumbravita trebuiau sa faca raportari lunare iar acest lucru era extrem de greu pentru noii oameni adusi de noul primar Bugarin.

Unul dintre sloganurile preferate ale celor din USR era „DNA SA VINA SA VA IA”, de aceasta data cel care va trebui sa dea socoteala este chiar primarul USR Horia Bugarin care nu doar ca poate sa piarda mandatul de primar, dar poate ajunge si la puscarie acolo unde poate sta pana la 7 ani.

 

 

 

Articolul precedentHoți de mici. Fapte penale făcute de patru copii
Articolul următorÎncălzire a vremii. Temperaturile vor fi peste normalul acestei perioade

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.