A început ședinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Prezentarea programului de guvernare

A început ședinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor în care Guvernul condus de Sorin Grindeanu va fi supus votului de încredere al Parlamentului. Între orele 15- 18 au loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere și votul de învestitură. La ora 19 urmează să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului.

Ședința a început la ora 15, cu discursul premierului desemnat Sorin Grindeanu, care a subliniat punctele din programul de guvernare propus de coaliția PSD-ALDE. Acesta le-a prezentat parlamentarilor lista miniştrilor şi programul de guvernare.“Aş dori că în deschidere să le mulţumesc celor care m-au propus în această funcţie şi care mi-au fost alături în alcătuirea echipei şi a programului de guvernare. Subliniez că prima propunere a PSD, doamna Sevil Shhaideh, ar fi fost o varianta excelenţă. Salut în mod deosebit echilibrul dlui Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat că un adevărat om de stat, punând interesul naţional deasupra interesului personal sau de partid. Chiar în această seară voi convoca prima şedinţa de guvern, pentru a deveni operationali în cel mai scurt timp. Subiectul principal al dezbaterilor e România şi modul în care nouă echipa îşi propune să conducă ţară în următorii patru ani. Eu vă propun altă ţintă: România normală, vă propun că la finalul mandatului să avem o ţară normală, în care oamenii să trăiască bine şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi că cetăţenii europeni. Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie, în care anormalul să fie o excepţie, şi nu o regulă, că azi. În programul de guvernare veţi regăsi toate măsurile prezentate în campania electorală de preşedintele PSD”, a transmis premierul desemnat Sorin Grindeanu.

Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuie să întrunească voturile majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică 232. În sală sunt prezenţi 327 parlamentari, din cei 463.

Viitorul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componenţă 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi.

(Foto Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here