Învață să te bucuri de viață. TOP 3 lucruri care îți aduc fericirea!

Spread the love

Timpul trece. Trece și când îl rogi să te aștepte, să aibă milă de lacrimile tale. Trece și când trăiești cea mai fericită clipă și ai vrea să o îngheți pentru eternitate. Îți lasă, însă, amintirea. Iar ca să îți arate că nu e nepăsător în fața suspinelor tale, că nu trece rece peste ele, îți face cunoștință cu uitarea. Și, uneori, chiar poți exclama: oh, neprețuită e uitarea!

Nici nu îți dai seama cum ajungi din copil neastâmpărat, părinte cicălitor. Și apoi un bătrân simpatic ce caută cu privirea în zare, să-și vadă nepoții cum aleargă zglobii. Și, așezat pe o băncuță, la umbra unui copac, rememorezi viața. Atunci, ghemul timpului e greu, ai ce să depeni. Și vezi prin ochii minții cât de naiv erai, cât de preocupat de serviciu și de bani, cât de stresat și speriat că vei rămâne fără job, te găseai uneori. Și realizezi că puteai fi mai calm, căci pentru toate s-a găsit o soluție. Doar că atunci priveai lumea altfel.

Te uiți acum la copiii tăi, care se zbat în praful dorinței de a câștiga tot mai mult, de a avea cât mai mult. Și ai vrea să le spui că fericirea e altceva. Că timpul trece și că împlinirea nu înseamnă să ai tot ce îți dorești. Că fericirea e o stare și că bucuria vine din lucrurile oferite de viață, nu din cele câștigate de ei, cu bani.

Acum știi bine asta, căci ai parcurs mult din traseul vieții și, ajuns spre final, știi bine ce lucruri contează. Și sunt puține la număr:

  • Fericirea nu o cumperi cu bani, căci bucuria este o stare. Vine dintr-o dragoste mare, ce-ți aduce fluturi în stomac și îți dă aripi, vine dintr-un apus sau un răsărit. Din primul plâns al unui copil abia născut, dintr-un zâmbet sincer și un inel pus pe deget. Din aerul rece al dimineții, privit prin 2 ochi somnoroși. Din trupul sănătos care pășește hotărât și netemător. Dintr-un tremur al emoțiilor. Și tot ce e mai important în viață, vezi tu, nu costă nimic!
  • Casa ta este oglinda sufletului tău. Îți lași amprenta în fiecare colțișor și fiecare lucru din încăpere are o poveste. Pune-ți pe pereți amintiri frumoase, fă din clipele de fericire, povești pe care să le “recitești” de fiecare dată când privești casa ta. O pătură pufosă și o cană cu vin fiert aduc fericire într-o zi geroasă când geamurile sunt aburite, iar copiii zâmbesc zglobii pe lângă tine. Creează un spațiu care îți bucure sufletul și te relaxeze. Pentru că acasă este mai mult decât un spațiu de locuit. E locul unde revii mereu cu drag și dor. Nu uita de faptul că o locuință confortabilă trebuie să aibă vara răcoare și iarna căldură. Confortul termic este important pentru starea ta de spirit. Iar panourile radiante de pe www.magnetcenter.ro oferă un design plăcut și căldură în căminul atât de drag ție. Pentru zilele călduroase de vară alege un aparat de aer condiționat care îți creeze un ambient plăcut și, astfel, relaxarea este garantată.
  • Jobul nepotrivit îți mănâncă energia și nu îți aduce nicio satisfacție. Renunță la tot ce îți creează stres și disconfort. Găsește un serviciu care să te lase să îți pui în valoare calitățile, unde să ai parte de un colectiv unit și de oameni binevoitori. Nu o să te înțelegi cu toată lumea, nici nu trebuie să îți faci toți colegii prieteni, dar este important să te simți bine la locul de muncă. Pentru că acolo petreci cel mai mult timp. Dacă jobul actual nu îți place, acest lucru poate ajunge să te dărâme psihic în câțiva ani și să ajungi la depresie.

Așadar, cele 3 aspecte importante de care trebuie să ții cont pentru a fi fericit sunt simple, ba chiar banale: casa, jobul și momentele petrecute alături de cei dragi. Casa o amenajezi astfel încât să te simți bine și confortabil, jobul trebuie să îl alegi în funcție de ce îți place, astfel încât să îți aducă satisfacții, iar momentele fericite din viața ta, trebuie să le apreciezi la adevărat lor valoare.

sursa foto: shutterstock.com

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here