Ionelaș Cârpaci dat în urmărire internațională

Ionelaș Cârpaci a fost dat în urmărire națională și internațională. Liderul mafiei imobiliare din Timișoara a fost condamnat ieri la șapte ani și două luni de închisoare cu executare, însă este de negăsit.

Potrivit reprezentantilor IPJ Timis, acesta s-ar afla pe teritoriul Germaniei. În acest dosar, Ionelaș Cârpaci este acuzat de instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată, folosire a instrumentelor oficiale false în formă continuată, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz in serviciu în formă continuată, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Astfel, în perioada 2006-2008, în timpul mandatului fostului primar, Gheorghe Ciuhandru, Cârpaci ar fi obținut cu acte false, de la Primăria Timișoara, un teren pe care ulterior l-a vândut. Acesta a fost condamnat ieri la șapte ani și două luni de închisoare și a fost pus la plata unor daune de 1,5 milioane de euro.

Un alt inculpat în dosar este Kelemen Francisc, pe care polițiștii l-au arestat noaptea trecută.“În cursul nopţii, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 5 Timişoara, au depistat un bărbat de 41 de ani, pe numele căruia Curtea de Apel Timişoara a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la trei ani de pedeapsă privativă de libertate pentru fals material în înscrisului oficiale, uz de fals în formă continuată, fals privind identitatea sub forma complicităţii, folosirea instrumentelor oficiale false şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

(Foto: www.renasterea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here