Irakieni „rătăciți” la frontiera română. Destinația finală, Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Irak, ce intenţionau să intre ilegal în România din Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Ungaria, spre interiorul ţării. Imediat, poliţiştii de frontieră în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au procedat la reţinerea persoanelor la aproximativ 300 metri de linia de frontieră şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni irakieni, în vârstă de  26 respectiv 29 de ani, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Tinerii au declarat că intenționau să ajungă în Germania, dar s-au rătăcit pe teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here